Σκορδολάζανα με κόκκινη σάλτσα

Μήλος Παραδοσιακές Συνταγές

 

Σκορδολάζανα με κόκκινη σάλτσα

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα λαζάνια

1/2 κιλό λαζάνια ή ταλιατέλες

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Για τη σκορδαλιά

3 μέτριες πατάτες

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή λεμόνι

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι

Για την κόκκινη σάλτσα

4 ώριμες ντομάτες τριμμένες

2 κουταλιές της σούπας λιαστό πελτέ

Αλάτι, πιπέρι, λίγο κανέλα, 2 φύλλα δάφνης και προαιρετικά δυόσμο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Πρώτα θα βράσετε τα λαζάνια (ή τις ταλιατέλες) σε μπόλικο αλατισμένο νερό, στο οποίο θα ρίξετε και λίγο ελαιόλαδο για να μη λασπώσουν.
  2. Για τη σκορδαλιά θα βράσετε τις πατάτες και αφού κρυώσουν θα τις ξεφλουδίσετε και θα τις πολτοποιήσετε μαζί με το σκόρδο.
  3. Θα βράσετε τον πουρέ μαζί με το λάδι, το γάλα, το ξύδι και το αλατοπίπερο.
  4. Για τη σάλτσα θα κάψετε λίγο λάδι, όπου θα σοτάρετε τον πελτέ και στη συνέχεια θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά και θα τα αφήσετε να βράσουν όλα μαζί.
  5. Θα σερβίρετε τα λαζάνια και θα τα περιχύσετε με τη σκορδαλιά ενώ από πάνω θα βάλετε την κόκκινη σάλτσα.
  6. Για εξαιρετική νοστιμιά θα πασπαλίσετε με μηλέικο λαδοτύρι

Καλή Επιτυχία!

 

ΣΚΟΡΔΟΛΑΖΑΝΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ