Πιταράκια Μήλου

Μήλος Παραδοσιακές Συνταγές

Τα πιταράκια είναι ένα χαρακτηριστικό έδεσμα της Μήλου, το οποίο συνοδεύει ως ορεκτικό το κυρίως φαγητό ή αποτελεί ένα χορταστικό μεζέ με το ουζάκι ή την μπύρα σας. Η παρασκευή τους είναι πολύ απλή και δεν απαιτείται πολύς χρόνος.

Πιταράκια Μήλου

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

Χυμό μισού λεμονιού

Αλάτι

Για τη γέμιση

Ξερό τυρί Μήλου

1 μεγάλο τριμμένο ξερό κρεμμύδι

Πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Θα βάλετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα σχηματίζοντας ένα βουναλάκι και στη συνέχεια, στη λακκουβίτσα που θα φτιάξετε στη μέση θα ρίξετε το λάδι, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι.
  2.  Θα το πλάσετε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Θα αφήσετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για λίγη ώρα και στη συνέχεια θα ανοίξετε ένα λεπτό φύλλο και με τη βοήθεια ενός ποτηριού θα κόψετε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
  4. Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης θα τοποθετήσετε μια κουταλιά πάνω σε κάθε πιτάκι, το οποίο στη συνέχεια θα διπλώσετε και θα πατήσετε τις άκρες του με ένα πιρούνι.
  5. Θα τηγανίσετε τα πιτάκια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Καλή Επιτυχία!

 

ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΜΗΛΟΥ