Μήλος Παραλία Παπαφράγκας

Οι παραλίες της Μήλου

Η Παραλία Παπάφραγκας βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Φυλακωπής. Χιλιάδες χρόνια χρειάστηκαν για να δημιουργήσει η φύση το μοναδικό τοπίο του Παπάφραγκα με τις στενές γλώσσες στεριάς να αντιστέκονται στην διάβρωση και να δημιουργούν κολπίσκους, ανοίγματα, σπηλιές που σε όλα βουίζει το Αιγαίο.

Μήλος Παραλία Παπαφράγκας

Το κατέβασμα στην μικρή αμμουδερή παραλία του Παπάφραγκα χρειάζεται προσοχή αλλά το κολύμπι με τους απότομους βράχους να υψώνονται γύρω σου είναι μοναδική εμπειρία. Φυσικά μην μείνετε μόνο στην μια παραλία, εξερευνήστε όλη την γύρω περιοχή που είναι πανέμορφη και αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει καθώς το άγριο τοπίο και οι προστατευμένοι κόλποι της περιοχής υπήρξαν ορμητήρια πειρατών για πολλούς αιώνες.

Μην φύγετε από τον Παπάφραγκα χωρίς να περάσετε από τον σημαντικό προϊστορικό οικισμό της Φυλακωπής που είναι σαν την φυσική του συνέχεια. Η παράδοση θέλει την περιοχή να παίρνει το όνομα της από ένα καθολικό παπά που προφύλασσε την βάρκα του στον προστατευμένο όρμο.

 

ΜΗΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΣ