Μήλος Εκκλησιαστικό Μουσείο

Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μήλου

Στον Αδάμαντα υπάρχει κι άλλο ένα ενδιαφέρον μουσείο. Το εκκλησιαστικό μουσείο της Μήλου που στεγάζεται στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας , μια από τις παλιότερες και ομορφότερες εκκλησίες στην Μήλο.

Μήλος Εκκλησιαστικό Μουσείο

Το εκκλησιαστικό μουσείο θα το βρείτε σε λίγα μέτρα απόσταση από το κέντρο του Αδάμαντα. Η ίδια η εκκλησία της Αγίας τριάδας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς στην αρχιτεκτονικής της έχουν συνδυαστεί στοιχεία και από την βυζαντινή αλλά και από την καθολική παράδοση κατά την διάρκεια  της φραγκοκρατίας. Στο προαύλιο του εκκλησιαστικού μουσείου σας υποδέχεται ένα πανέμορφο ψηφιδωτό από βότσαλα.

Στους  ιδιαίτερους χώρους του εκκλησιαστικού μουσείου της Αγίας Τριάδας φιλοξενούνται κειμήλια από την εκκλησιαστική ζωή της Μήλου τα τελευταία 600 χρόνια. Ξυλόγλυπτα τέμπλα, επιτάφιοι και αναλόγια. Εικονοστάσια, δεσποτικός θρόνος, δισκοπότηρα και θυμιατά, αφιερώματα των πιστών και ευαγγέλια δίνουν έντονα την γεύση της εκκλησιαστικής παράδοσης στην Μήλο.

Το εκκλησιαστικό μουσείο της Μήλου περιλαμβάνει και μερικές φορητές εικόνες των  Εμμανουήλ και Αντωνίου Σκορδίλη, κρητικών αγιογράφων, πατέρας  και γιός  που έζησαν και δημιούργησαν τον 16ο αιώνα στην Μήλο, οι οποίοι προσέφεραν με το ιδιαίτερο στυλ τους στην ανανέωση της μεταβυζαντινής ζωγραφικής.

Εκκλησιαστικό Μουσείο Μήλου

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας

Αδάμαντας Μήλος Κυκλάδες

Τηλ: 22870 23956

Μήλος Εκκλησιαστικό Μουσείο Φωτογραφίες

 

ΜΗΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ