Μήλος Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου

Το αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου βρίσκεται στην Πλάκα και περιλαμβάνει στις συλλογές του χαρακτηριστικά δείγματα από όλη την ιστορία της Μήλου. Το αρχαιολογικό μουσείο στην Μήλο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό  του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε μουσείο το 1985.

Μήλος Αρχαιολογικό Μουσείο

Χωρίς αμφιβολία το εντυπωσιακότερο από τα εκθέματα του μουσείου είναι το γύψινο αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου που βρίσκεται στην πρώτη αίθουσα, στην είσοδο του μουσείου. Το πιστό αντίγραφο είναι προσφορά του μουσείου του Λούβρου, στο οποίο βρίσκεται το διάσημο πρωτότυπο άγαλμα της θεάς. Ένα επίσης εντυπωσιακό έκθεμα στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου,  είναι η πασίγνωστη Κυρά της Φυλακωπής.

Το αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου περιλαμβάνει σημαντικά εκθέματα από τον προϊστορικό οικισμό της Φυλακωπής και από τον αρχαιολογικό  χώρο στο Κλήμα.

Για να έχει κάποιος ολοκληρωμένη εικόνα από τα ευρήματα στις ανασκαφές στην Μήλο πρέπει οπωσδήποτε να δει και την Κυκλαδική συλλογή του αρχαιολογικού μουσείο της Αθήνας, όπου τα εκθέματα κι από τις τέσσερις οικιστικές περιόδους της Φυλακωπής (3300-1100 π.Χ.), αποτελούν σημαντικό τμήμα της (ισόγειο –αίθουσα 6). Η συλλογή στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά δείγματα Οψιανού(Οψιδιανού) που τόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην πρώιμη ανάπτυξη του νησιού.

Σημαντικά εκθέματα υπάρχουν και στους υπαίθριους χώρους του αρχαιολογικού μουσείου της Μήλου. Τα υπαίθρια εκθέματα είναι πραγματικά στολίδια απόλυτα ταιριαστά με το μουσείο και σας προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο για την επίσκεψη σας στις στεγασμένες συλλογές.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Πλάκα, Μήλος (Νομός Κυκλάδων)

Τηλ: 22870 21620

Μήλος Αρχαιολογικό Μουσείο Φωτογραφίες

 

ΜΗΛΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ