Μήλος Θειορυχεία

Τα Αξιοθέατα της Μήλου

Στα Θειορυχεία θα βρεθείτε κυριολεκτικά μέσα σε ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Μήλου και πρέπει να συνδυάσετε την επίσκεψη σας εκεί με μια επίσκεψη στο Μεταλλευτικό μουσείο στον Αδάμαντα για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο μεταλλευτικός πλούτος της Μήλου στην ιστορία της από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα που συνεχίζονται εντατικές μεταλλευτικές δραστηριότητες στο νησί.

Μήλος Θειορυχεία

Στα Θειορυχεία υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις ενός τυπικού ορυχείου του μεσοπολέμου καθώς την δεκαετία του 1930 το θειορυχείο ήταν στις δόξες του. Θα δείτε όλες τις σκουριασμένες εγκαταστάσεις μεταφοράς του θείου, τις στοές εξόρυξης, τα ερειπωμένα γραφεία, εργαλεία και διάφορα ανεξερεύνητης χρήσης αντικείμενα.

Το θείο και η σκουριά έχουν χρωματίσει όλη την περιοχή των θειορυχείων ακόμη και την παραλία με γήινα έντονα χρώματα σε όλη την κλίμακα του καφεκοκκινοκίτρινου. Το θειορυχείο στο Παλιόρεμα σταμάτησε την λειτουργία του την δεκαετία του 1960, αλλά θα μπορούσε έχει να μετατραπεί σε ένα πανέμορφο υπαίθριο μουσείο και να μην αφήνετε στην τύχη του.

 

Μήλος Θειορυχεία Φωτογραφίες

 

 

ΜΗΛΟΣ ΘΕΙΟΡΥΧΕΙΑ