Μήλος Σαρακίνικο

Τα Αξιοθέατα της Μήλου

Στην βόρεια πλευρά της Μήλου υπάρχει μια πανέμορφη γεωλογική ιδιομορφία. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν εκατομμύρια χρόνια και η διάβρωση από του βόρειους ανέμους και την θάλασσα έχουν σμιλέψει μια περιοχή ιδιαίτερη και μοναδική.

Μήλος Σαρακίνικο

Σε όλη την περιοχή Σαρακίνικο θα βρείτε σχηματισμούς από ολόλευκους βράχους πολλοί από τους οποίους περιέχουν και απολιθώματα. Το όνομα του το Σαρακίνικο το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο και καταφύγιο.

Ακόμη διακρίνονται οι σκαλισμένες δέστρες για τα πλοία πάνω στους βράχους και οι σκαλισμένες σπηλιές μέσα στο μαλακό πέτρωμα στο βάθος του φαραγγιού που καταλήγει στην μικρή αμμουδιά του Σαρακίνικου.

Η περιοχή λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς της έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από την διαφήμιση και πολλοί μιλούν στα άρθρα τους για το Σαρακίνικο ότι τους θυμίζει σεληνιακό τοπίο και όντως το τοπίο μοιάζει εξώκοσμο παρόλο που δεν μπορώ να βρω αναλογίες στο εκτυφλωτικό άσπρο των βράχων του Σαρακίνικου και στο σκούρο μπλέ της θάλασσας και του ουρανού με τα μονόχρωμα σεληνιακά τοπία.

 

Μήλος Σαρακίνικο Φωτογραφίες

 

 

ΜΗΛΟΣ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ